Зеленський звільнив з посади скандального генерала Содоля: хто зайняв його місце

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерал-лейтенанта Юрія Содоля з посади командувача Об'єднаних Сил ЗСУ. На його місце було призначено бригадного генерала Андрія Гнатова.

Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала Юрія Содоля. Про це він повідомив у вечірньому зверненні.

«Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова», — сказав Зеленський.

Останніми тижнями Содоль отримав багато жорсткої критики. Зокрема активіст Сергій Стерненко назвав його «кадровою катастрофою» та «кандидатурою, якій плювати на життя солдатів» . Нардепка Мар’яна Безугла заявила, що генерал під час прориву на фронті вживав алкоголь в Одесі.

Більше того, начальник штабу «Азова» майор Богдан Кротевич написав на Содоля заяву в ДБР зі словами, що генерал нібито «вбив більше українських військових, ніж будь-який російський Відомо й те, що Юрій Содоль нагородив мера Одеси Геннадія Труханова знаком «За службу та звитягу».

Про нового командувача Об'єднаних Сил ЗСУ Андрія Гнатова відомо, що він навчався у Харківському інституті танкових військ, а далі вступив до лавморської піхоти. Під час повномасштабного вторгнення очолював оборону Миколаєва та був одним з тих, хто керував звільненням Херсонської області. 



Переглядів: 224
Поширень: 0

Останні новини