На Вінниччині зафіксовано дефіцит електроенергії: можливі обмеження електропостачання

Сьогодні вночі ворог випустив понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Як повідомляє НЕК "Укренерго", це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики, починаючи з 22 березня. Наразі відомо, що пошкоджено тепло та гідроелектростанції. На пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

"Також російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами", - зазначають в повідомленні. 

Внаслідок нових пошкоджень обладнання, через ракетні удари по українських електростанціях, в Україні зафіксовано дефіцит електроенергії в енергосистемі. У зв'язку з цим, сьогодні ввечері, в період з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні.

"Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго, - пишуть в Укренерго,- Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи"

У компанії додатково закликали громадян ощадливо споживати електроенергію, особливо в період з 18:00 до 23:00.



Переглядів: 375
Поширень: 0

Останні новини