Жителі Буші провели збори для вирішення питання про створення кар'єру – всі проти

Нещодавно у селі Буша відбулись загальні збори жителів села, головним питанням яких був продаж землі під створення кар’єру для видобутку корисних копалин на території села. Усі 222 присутні на зборах жителі проголосували проти такого використання землі. Про це повідомляє Press Point.

Нагадаємо, на території Буші знаходиться історико-культурний заповідник, який було створено з метою збереження пам'яток архітектури, археології та історії.

 Язичницький барельєф у Скельному храмі в Буші

За словами Ірини Захарчук, виконувачки обов'язків директорки Історико-культурного заповідника «Буша», культурне та історичне значення цієї місцевості переважає комерційні інтереси певних осіб.

«222 жителі громади Буші одностайно проголосували проти роботи кар’єру на території Громади. Ще постановили, зобов’язати Ямпільську раду представляти їх інтереси», – каже Ірина Захарчук.

 Музей Трипільської культури

Інформація про продаж спеціального дозволу на користування надрами та видобування вапняків, трепелу та кременистої крейди на родовищі «Бушанське» на Вінниччині була оприлюднена на початку квітня. Аукціон провела Державна служба геології та надр України 26 березня 2024 року, що викликало протест серед місцевих мешканців, екологічних активістів та захисників довкілля.



Переглядів: 255
Поширень: 0

Останні новини