Монобанк придбає будинок для 98-річної жінки, яка пішки вийшла з окупації

Національна поліція Україна поділилася важкою історією 98-річної Лідії Степанівної з Очеретиного, що на Донеччині. 

Жінка пішки виходила з окупації, під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала, але цілеспрямовано прагнула дістатися вільної української території. Відважній жінці надали всю необхідну допомогу, зараз вона перебуває у відносній безпеці.

 Лідія Степанівна

Будинок, який Лідія Степанівна будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе.

Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Надвечір втомлену жінку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жительку в укриття для евакуйованих, де про неї піклуються. Наразі правоохоронці шукають родичів жінки.

Після такого «марафону» Лідія Степанівна почувається добре. «Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», - каже жінка.

На цю історію відреагував співзасновник Монобанку Олег Гороховський. Він розповів, що Монобанк придбає Лідії Степанівні новий будинок.

«Терпиш, терпиш, терпиш емоційно все це, намагаєшся робити те, що маєш і те, що можеш, а потім читаєш таку історію і все це виривається назовні. Монобанк купить Лідії Степанівні будинок і вона в ньому обовʼязково доживе до того моменту, коли ця гидота зникне з нашої землі. Слава Україні!», – йдеться у повідомленні Олега Гороховського.


Теги: війна

Переглядів: 281
Поширень: 0

Останні новини