Як вступити до Польщі на навчання: список дій та необхідних документів

Реклама

До Польщі приїжджає багато іноземних студентів з метою вступити до польського університету. Це можуть бути як державні, так і приватні навчальні заклади, які пропонують широкий вибір освітніх програм. Вища освіта Польщі - чудова можливість отримати європейський диплом та знайти гідне місце роботи в будь-якій країні.

Як вступити до Польщі на навчання?

Послідовність дій:

    Вибір університету та спеціальності. Слід визначитися з напрямком навчання, вивчити список польських університетів та пропонованих ними програм. Порівняти умови вступу, програми навчання, вартість, розташування ВНЗ. Вивчення вимог до вступників. Потрібно уважно ознайомитися з вимогами до абітурієнтів на сайті обраних університетів. Дізнатися, які документи необхідно зібрати, іспити, мовні сертифікати тощо. Підготовка до вступу. Вивчення польської мови (можна пройти курси у своїй країні або Польщі). Для вступу потрібен сертифікат про знання мови (рівень B2). Збір документів - переклад польською мовою, копії, отримання довідок тощо. Деякі університети проводять вступні іспити для іноземних абітурієнтів. Інформацію про них можна знайти на сайті університету. Подача заяви. Заповнення онлайн-заявки на вступ на сайті університету з додаванням усіх необхідних документів та квитанції з оплати реєстраційного збору. Очікування рішення. Університет розглядає заявку та повідомляє про прийняте рішення. Терміни очікування рішення можуть відрізнятися в кожному ВНЗ. Отримання візи. Після отримання позитивного рішення про зарахування, треба оформити студентську візу (якщо потрібно). Реєстрація в університеті. Після отримання візи потрібно зареєструватися в навчальному закладі.  Початок навчання.

Слід звернутися по допомогу до консультантів з освіти або приймальної комісії університету. На сайті UP-STUDY https://up-study.ua/uk можна детальніше дізнатися, як вступити до Польщі та які документи для цього потрібні.

Як стати студентом у Польщі: перелік необхідних документів

Перелік необхідних документів для вступу до польського університету:

заявка на вступ: заповнюється онлайн на сайті ВНЗ; атестат про повну загальну середню освіту з додатком; диплом бакалавра/магістра з додатком (для вступу на магістратуру); сертифікат про знання мови; закордонний паспорт (копії всіх сторінок); свідоцтво про народження; медична довідка (для вступу на деякі спеціальності); фото 2-3 шт.; квитанція про оплату реєстраційного внеску.

Залежно від вимог ВНЗ можуть знадобитися й додаткові документи. Це мотиваційний або рекомендаційний лист, портфоліо (для творчих спеціальностей), сертифікати про проходження додаткових курсів або олімпіад.

Збір документів рекомендується розпочати якомога раніше. Перед подачею обов'язково перевірити актуальну інформацію на сайті навчального закладу.


Переглядів: 201
Поширень: 0

Останні новини