Держдеп США вніс телемарафон «Єдині новини» до звіту про порушення прав людини в Україні

Державний департамент Сполучених Штатів вніс телемарафон «Єдині новини» до свого звіту про порушення прав людини в Україні за 2023 рік.

Повний текст документа оприлюднений на сайті Держдепу США. У розділі про повагу до громадянських прав та свобод, йдеться про свободу вираження поглядів, у тому числі й для представників масмедіа.

У Державному департаменті відзначили, що Конституція та законодавство передбачають свободу вираження поглядів, зокрема для преси та інших засобів масової інформації, проте влада не завжди дотримується цих приписів.

Зазначається, що президент Володимир Зеленський підписав указ про введення воєнного стану в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Це, йдеться у документі, дозволило запровадити подальші обмеження щодо ЗМІ та медіа-свободи.

«Наприклад, національний телевізійний марафон — ротаційна платформа каналів, які дотримуються урядової лінії у висвітленні війни — уможливив безпрецедентний рівень контролю над телевізійними новинами в прайм-тайм. Більше того, деякі ЗМІ повідомляли про те, що вже навесні 2022 року їх позбавили вигідних контрактів на наземне мовлення та чинили тиск з боку Офісу президента», — наголошується у документі.



Переглядів: 290
Поширень: 0

Останні новини