В Україні випустили серіал про те, як коректно спілкуватися з людьми, які мають досвід війни

Серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» розповідає про правила коректної комунікації з військовими, ветеранами та ветеранками. Зокрема, з тими, хто отримав інвалідність та був у полоні. Про це розповідає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Серіал допоможе зрозуміти почуття, які переживають люди після повернення додому, навчить правильно спілкуватися з ними та вислуховувати тих, кому потрібно виговоритися. Його герої — військовослужбовці. Вони діляться своїм досвідом комунікації з цивільними.

Герой одного з епізодів — Данило Кравець, звільнений з полону військовослужбовець. Він максимально відкритий у питаннях війни й може говорити про пережите, якщо його запитають. При цьому хлопець наголошує, що для когось лише згадка про полон може травмувати, тому важливо вміти будувати правильну комунікацію.

У серіалі 11 епізодів. У них розглядаються основи коректного, етичного та емпатичного спілкування в різних ситуаціях. Також порушуються питання підтримки ветеранів і ветеранок та сприяння їхній інтеграції в суспільство.

Освітній серіал створено за ініціативи Мінцифри у межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я — ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, ГО «Безбар’єрність» та компанії Visa — учасниці спільноти «Бізнес без бар’єрів», для платформи «Дія.Освіта».

Серіал можна переглянути за посиланням



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини