Безпека в інтернеті - справа рук самого користувача

РЕКЛАМА

Експерти з кібербезпеки відзначають, що останнім часом особливо збільшилась кількість випадків так званого мобільного шахрайства. До телефонних дзвінків додалися спроби фішингових атак у соцмережах, а власне шахраїв не втомлюються придумувати нові способи того, як заволодіти персональними даними користувача.

Сумнівні посилання та перевірені джерела

Звичайно, що вважати будь-які посилання в інтернеті небезпечними не можна, адже більшість таких пасток потребує подальшої участі користувача - введення персональних даних, вказання контактів тощо. Важливо зважати на правдивість джерела - наприклад, шанувальники азартних ігор особливо уважні у пошуках вигідних акцій та мають справу лише з перевіреними казино, тож пропозицію від Elslots промокод без депозиту навряд чи пропустять.

Одним з найрозповсюдженіших методів шахрайства є масова розсилка повідомлень із фішинговими посиланнями, за якими ні в якому разі не можна переходити. Зазвичай шахраї намагаються зацікавити користувача уявним виграшем, а протягом останнього року українці скаржаться на спам з обіцянками вигаданих соціальних виплат. Тут важлива уважність - інколи навіть у знайомій адресі сайту може бути змінена лише одна літера, що одразу ж має сигналізувати про небезпеку. 

Оновлення паролів

Активне перебування в інтернеті так чи інакше змушує створювати облікові записи на різних сайтах або реєструватися у нових додатках. Головне правило досі залишається незмінним - не можна нехтувати цією процедурою, встановлюючи прості та банальні паролі. Зазвичай приклади надійних ключів доступу мають декілька елементів:

Не менше 8 символів; Великі та маленькі літери; Наявність цифр або спеціальних символів.

Також важливо не використовувати один пароль для багатьох сервісів.

На допомогу може прийти власний інтернет-браузер, що нагадає користувачу про необхідність заміни пароля - у налаштуваннях безпеки можна знайти окрему вкладку з паролями, які перебувають у зоні ризику або взагалі мають позначку “викрадені”. Таких краще позбутися навіть якщо сервіс, на якому було створено обліковий запис, вже не використовується. 

Надійне програмне забезпечення

Смартфон має власну систему безпеки, яка повинна захищати користувача від ймовірних ризиків. Один з її інструментів - це забезпечення ретельної перевірки мобільних додатків та програм, які можуть бути встановлені на смартфон. За це відповідають два найбільші магазини додатків AppStore та PlayMarket, які працюють на операційних системах iOS та Android відповідно. Спеціалісти наголошують, що саме вони мають бути єдиним постачальником постачання мобільних додатків, адже якщо встановлювати їх з інших джерел, то їх рівень захисту може бути недостатнім.


Переглядів: 211
Поширень: 0

Останні новини