Вінниця передала військовим генератор, тепловізори та зарядні станції: детальніше про допомогу

Міський голова Сергій Моргунов разом із секретарем Павлом Яблонським передав генератор потужністю 150 кВт, п’ять монокулярів тепловізійних та стільки ж блоків багатоканальної швидкої зарядки Bandera Power від бійцям 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу від імені Вінницької громади.

Потужний генератор для військових

Генератор військові використовуватимуть на позиціях, що розташовані трохи далі від лінії розмежування. Ним будуть забезпечувати також цивільних, адже росіяни майже повністю зруйнували критичну інфраструктуру на Сході. Про це розповів командир роти матеріального забезпечення 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Сергій Журжа.

Тепловізори та зарядні станції

Військовим також передали тепловізори та зарядні станції Bandera Power – вони безшумні і повністю придатні для можна використання на передовій.

«Літають квадрокоптери противника, які також можуть через шум виявити позиції наших хлопців. Тому такі зарядні станції, як Bandera Power – будуть допоміжними на нулі. Так само й тепловізори. З їх допомогою хлопці пересуваються і можуть виявляти противника», – пояснює військовий.

Допомогу надали відповідно до запиту військових, розповідає Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Ми поспілкувалися з представниками військової частини. З останніми обстрілами росіян вони зазнали значного руйнування енергетичної інфраструктури. Тому попросили саме такий генератор, – говорить Сергій Моргунов. – Також з останніх проведених тендерів ми маємо тепловізори та зарядні станції, які будуть помічними нашим захисникам на нулі у їхній бойовій роботі».

Загалом Вінницька громада у координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом підтримує понад 30 військових частин та з’єднань.

«У пріоритеті – звичайно ті військові частини, які базуються у Вінницькій громаді і знаходяться в зоні бойових дій. Крім того, вінничани служать у різних військових частинах. І за відповідними запитами і можливостями надходження того чи іншого обладнання – ми одразу передаємо його нашим Захисникам та Захисниця», – додає Сергій Моргунов.

Згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку ЗСУ.

Джерело: ВМР



Переглядів: 433
Поширень: 0

Останні новини