Поліція Вінниччини ліквідувала злочинну групу, яка займалася виробництвом і збутом амфетаміну

На Вінниччині поліція припинила діяльність організованої злочинної групи, яка продавала амфетамін на суму понад півмільйона гривень щомісяця. Члени цієї групи виробляли більше кілограма амфетаміну на місяць у власній нарколабораторії і збували його через розгалужену мережу клієнтів у Вінниці.

Про це повідомляє прес-служба Поліції Вінницької області.

До складу злочинного угрупування входили четверо мешканців Вінницької області. Організатором наркобізнесу був 46-річний чоловік. Відповідальним за роботу нарколабораторії призначили його 44-річного спільника, який недавно приєднався до військової служби. Ще двоє чоловіків, 43 та 50 років, займалися збутом наркотиків. Для виробництва наркотиків організатор постачав необхідні реагенти, прекурсори та обладнання. Двох учасників групи раніше затримували за аналогічні злочини і наразі вони є фігурантами ще одного кримінального провадження, яке розглядається судом.

Під час обшуків поліція вилучила лабораторне обладнання, що використовувалося для синтезу амфетаміну, приблизно 100 грамів готового наркотику, гроші, мобільні телефони, банківські картки та інші докази.

Усі учасники організованої злочинної групи були затримані в процесуальному порядку. "Лаборанта" затримали на території Донецької області. Їм було оголошено підозру за ч. 2 та 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України). Згідно з цими частинами, за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Суд вирішив застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім того, дії фігурантів розглядаються як вчинення злочинів, передбачених статтею 311  (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України. 

Досудове розслідування триває.

"Документували злочинну діяльність фігурантів слідчі слідчого управління за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. Оперативний супровід досудового розслідування здійснюють оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю, Управління превентивної діяльності та Служби безпеки України. Силову підтримку забезпечували спецпризначенці КОРДу та Альфи", - зазначено в повідомленні.



Переглядів: 325
Поширень: 0

Останні новини