«Про підготовку теракту росія точно знала мінімум з 15 лютого», ― Кирило Буданов

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов під час розмови на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій заявив, що росія заздалегідь знала про підготовку терористичної операції на її території.

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов

«Як мінімум, 15 лютого 2024 року рф знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання в Сирії. От звідти вона пішла на москву. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалось  нізвідки», ― сказав Кирило Буданов.

За його словами, росія знала, звідки прийдуть бойові групи, через які дві країни вони переміщувались на територію держави-агресора.

«Для чого вони допустили, щоб це сталося ― є кілька варіантів. Перше ― це, як у них прийнято, боротьба «веж», аби зараз зняти кілька високопосадовців. Інший варіант ― вони насправді недооцінили масштабів того, що станеться. Думали, що це буде більш локально, і хотіли звинуватити в усьому Україну», ― зазначив начальник ГУР МО України.

 Тема форуму: «Як комунікуватинові виклики перед Україною і світом: стратегія на майбутнє»

Буданов також зауважив, що у кремлі уже тричі змінювали версії того, що сталось у підмосковному «крокус сіті», намагаючись хоч якось приплести до теракту так званий «український слід».

«З’явились пояснення патрушева і бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей», ― заявив Кирило Буданов.

Голова української розвідки також додав, що росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, ніби зможе його контролювати. 

«Є такий сталий вираз, навіть істина. Вона в середовищі спеціальних служб завжди функціонує: усі намагаються створити контрольований хаос. Абсолютно всі більш-менш серйозні організації пробували в різний час це робити. І аксіома в тому, що жодна з них не змогла його зробити контрольованим. Те саме сталось і тут», ― підсумував начальник ГУР МО України.

 Кирило буданов на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій

Джерело: Головне Управління розвідки МО України



Переглядів: 308
Поширень: 0

Останні новини