Діалог між громадськістю та владою: як молодь Вінниці вивчає бюджетні процеси

Днями активна молодь Вінницької МТГ взяла участь у першому етапі проєкту «Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад» в межах реалізації програми «Мріємо та діємо» у співпраці з громадською організацією «Антикризова підтримка». Проєкт спрямований на навчання молоді формувати власні ініціативи для покращення прозорості міського бюджету.

Під час першого етапу учасники ознайомилися з процесом формування бюджету та його складовими. Значну увагу приділили практичним випадкам, спрямованим на визначення викликів і можливостей, з якими стикається громада. Молодь аналізувала реальні ситуації та шляхи розв'язання проблем, пов'язаних із розподілом бюджетних коштів.

У межах цього етапу учасники з різних територіальних громад мали змогу обмінятися досвідом.

«Під час цього обміну ми мали можливість поділитися здобутками своєї громади, а також проаналізувати діяльність інших громад, вивчивши кращі практики та знаходячи спільні шляхи до розвитку», – прокоментувала представниця Вінницької громади Анастасія.

Також вона додала, що досліджувати бюджетні процеси досить цікаво.

«Зусилля молоді у межах цього проєкту є важливим кроком у забезпеченні прозорості та ефективного використання бюджетних ресурсів міста. Активна участь молоді у громадському житті відображає високий рівень їхнього зацікавлення у покращенні умов життя в місті та розвитку громадської свідомості», – зауважила начальниця відділу молодіжної політики Юлія Мончак.

Джерело: ВМР



Переглядів: 342
Поширень: 0

Останні новини