У Вінниці затримали злочинну групу, яка обкрадала оселі місцевих мешканців

Учасники кримінальної групи, які обкрадали квартири мешканців Вінниці, мають злочинне минуле. Поліція встановила їхню причетність до двох випадків крадіжок у місті, - повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області.

За даними начальника Управління карного розшуку обласного главку поліції Олександра Зайця, інформацію про цю злочинну групу обробляли оперативники з управління карного розшуку та Департаменту внутрішньої безпеки спільно з колегами з Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління, кримінального аналізу та інших оперативних служб.

Група складалася з трьох осіб, всі з Вінницької області і віком 43, 36 і 32 роки. Двоє чоловіків мали кримінальну історію і були пов'язані з подібними злочинами раніше. Кожен з них виконував визначену роль і відповідав за певний аспект злочинної діяльності.

З метою конспірації злочинці користувалися елітним автомобілем, орендованим у столиці, для переміщення по обласному центру. Протягом двох днів вони встигли вчинити дві крадіжки, завдавши потерпілим збитків на суму понад 100 000 гривень.

Затримали зловмисників спецпризначенці КОРДу 15 березня, після останньої крадіжки квартири. Під час обшуку їх автомобіля вилучили знаряддя злочину (відмички) та викрадене майно. Транспортний засіб був поміщений на арештмайданчик.

Також оперативники вивчають інформацію про причетність зловмисників ще до трьох злочинів.

"Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Вінницька окружна прокуратура. Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення", - зазначено у повідомленні.



Переглядів: 387
Поширень: 0

Останні новини