У Вінниці відкрили традиційну виставку подільських писанок

Ветеленські подільські писанки знову на майдані Незалежності. Вони є традиційною окрасою Вінниці на Великодні свята, які привертають увагу жителів та гостей міста. Цьогоріч тут представлено 14 яскравих символів свята. Організували виставку департамент культури ВМР спільно з мистецькими школами міста.

Директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук, зазначив, що традицію прикрашання центральної площі до Великодня підтримують із 2015 року.

«Зараз на виставці представлені 14 величезних писанок, які написані в традиційних орнаментах саме нашого Подільського краю, тому вони безпосередньо є незмінними експонатами великодньої експозиції. І звісно окрасою та родзинкою всього проєкту є писанка з надписом «Вінниця», яка символізує нашу територіальну громаду. І сьогодні кожен, хто бачитиме наші писанки зможе згадати наших славних воїнів ЗСУ, завдяки кому ми маємо можливість їх споглядати», – говорить Максим Філанчук.

За його словами, і за карантинних часів, і від початку повномасштабного вторгнення жодних видатків на виготовлення писанок з бюджету громади не спрямовували. І цього року їх реставрували коштом закладів культури територіальної громади.

Перші відвідувачі виставки впевнені, що писанки-велетні мають не лише мистецьке значення, а й створюють неповторну атмосферу Великодня.

«Чудові колоритні писанки, яскраві кольори та фон міського пейзажу створюють чудовий настрій для фотосесій з родиною та друзями. Такі світлини будуть не лише приємною пам'яттю про святкування Великодня, а й чудовою можливістю поділитись приємними моментами у соціальних мережах», – каже студентка Анастасія Торук.

Триватиме виставка до 13 травня.

Джерело: ВМР



Переглядів: 644
Поширень: 0

Останні новини