Бельгія обіцяє надати Україні 300 бойових машин Lynx та 3 мінно-тральні кораблі: подробиці

Бельгія оголосила про надання Україні військової допомоги на суму 412 млн євро (450 млн доларів) у вигляді 300 легкових багатоцільових машин Lynx (LMV) і трьох мінно-тральних кораблів. Про це повідомляє Shepard.

Нова ініціатива військової допомоги, що здійснюється спільно Бельгією та Нідерландами, є частиною співпраці BELEUX, спрямованої на посилення військового потенціалу України. Бельгія забезпечить базову підготовку, а Нідерланди - підготовку без відриву від виробництва для українських екіпажів мінних катерів.

Компанія Iveco DV представила повнопривідний LMV у 2001 році, щоб забезпечити транспортний засіб з високим рівнем прохідності і броньованого захисту. Компанія продовжує впроваджувати вдосконалення захисту і механічних компонентів.

Типовими функціями автомобіля є розвідка, патрулювання, зв'язок, ескорт та утилітарні функції.

Брюссель пообіцяв надати Україні військову допомогу на загальну суму 611 мільйонів євро протягом 2024 року. Близько половини цієї суми було виділено на додаткові артилерійські боєприпаси.

Бельгія, яка головує в ЄС, також продемонструвала свою готовність підтримувати Україну не лише у військових питаннях. Вона також є членом фонду «‎Україна», спрямованого на гуманітарну допомогу і відновлення найбільш постраждалих регіонів України.



Переглядів: 305
Поширень: 0

Останні новини