Сергій Моргунов зустрівся із керівниками міжнародних організацій GIZ та ПРООН: що відомо

Сьогодні, 12 березня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, його заступник Андрій Очеретний, голова облради Вячеслав Соколовий, директори департаментів та представники бізнесу зустрілися із керівництвом міжнародних організацій GIZ (німецький фонд міжнародного співробітництва) та ПРООН (агентство в структурі ООН) – основних міжнародних партнерів вінницького регіону, які спільно впроваджують проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення муніципалітетів».

Метою спільної місії GIZ та ПРООН до Вінниці було провести зустрічі з місцевими партнерами, почути про їхні потреби та пріоритети, отримати зворотний зв’язок щодо поточного стану та вивчити можливості для ймовірного розширення співпраці в майбутньому.

На зустрічі було розглянуто інноваційно-технологічний центр "Кристал" як майданчик для розвитку малого та середнього бізнесу, який хочуть до кінця цього року здати в експлуатацію, аби він міг стати своєрідним хабом для різних бізнесів, які прагнуть розвитку. Це дозволить створити нові робочі місця та залучити до діяльності, наприклад, ветеранів війни.

«Інноваційно-технологічний парк "Кристал" – це проєкт зі створення першого в Україні муніципального інноваційно-технологічного парку, який Вінниця реалізовує з 2019 року та активно впроваджувала до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Відновлення робіт, пов’язаних з реконструкцією ІТП "Кристал" стало можливим завдяки перемозі ВМТГ у всеукраїнському конкурсі місцевих ініціатив, націлених на ремонт базової та допоміжної інфраструктури бізнесу», – зауважив Максим Мартьянов

«Ми розуміємо наскільки важлива роль муніципалітетів та громад у відновленні України. Ми розуміємо, що війна продовжується. Але водночас потрібно відновлювати та відбудовувати Україну. Коли ми говоримо про пріоритети нашої команди – вони залишаються незмінними. Це насамперед продовжувати працювати з органами місцевого самоврядування, щоб вони розвивалися економічно, могли приймати велике інвестування.І це особливо важливо в контексті реформи децентралізації та вступу України до Європейського союзу», – зауважила очільниця департаменту ПРООН Марія Гуцман.

Вона відзначила велику спроможність Вінницької громади, її готовність та серйозний підхід до співпраці.

На кінець зустрічі міський голова Вінниці Сергій Моргунов подякував керівництву GIZ та ПРООН за зацікавленість в реалізації таких проєктів та постійну підтримку Вінницької громади: «Це також дає нам розуміння, що наша команда рухається згідно з європейськими принципами та орієнтирами», – додав Сергій Моргунов.



Переглядів: 384
Поширень: 0

Останні новини