Не Польщею єдиною. Україна планує відкрити низку нових пунктів пропуску на кордоні з сусідніми державами

Цьогоріч Україна планує відкрити низку нових пунктів пропуску на кордоні, щоб знизити навантаження на українсько-польський кордон. Нові контрольно-пропускні пункти з'являться на кордоні з Угорщиною, Молдовою, Румунією та Польщею.

Про це розповів віце-прем'єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. «Сподіваюся, що з Угорщиною ми незабаром відкриємо додатковий новий пункт пропуску, а існуючий – "Лужанка" –переформатуємо під пропуск порожніх вантажівок, тим самим збільшимо його пропускну здатність», – розповів Кубраков. Також, міністр повідомив, що наприкінці березня планується відкриття спільного додаткового КПП з Молдовою, де кілька місяців проводилися ремонтні роботи.

«З Румунією у цьому році теж очікуємо відкриття нового пункту пропуску. З Польщею, до речі, теж. Проєкт, який почали будувати декілька років тому, завершимо цього року», – запевнив віце-прем'єр Мінвідновлення.

Нагальна потреба в нових пунктах пропуску на кордоні виникла після того, як польські фермери заблокували шість КПП на кордоні з Україною, у зв'язку з чим на території Польщі утворилася черга з кількох тисяч вантажівок.



Переглядів: 345
Поширень: 0

Останні новини