На Вінниччині затримали дружину «ексрегіонала», яка шпигувала та передавала інформацію фсб

Служба безпеки затримала агентку фсб, яка збирала інформацію про Сили оборони в Вінницькій області та виправдовували агресивні дії росії. Ця жінка виявилася дружиною колишнього чиновника Партії регіонів, який раніше очолював райраду. За вказівкою російських спецслужб вона намагалася знайти аеродроми з військовою авіацією та з'ясувати наявність протиповітряних оборонних систем навколо цих об'єктів.

Крім того, зловмисниця також цікавилась геолокаціями медичних закладів, де лікуються українські військові, та розвідувала маршрути руху військових конвоїв. Ця інформація потім могла бути використана агресором для планування ракетно-дронових атак по регіону. 

"У результаті контрдиверсійних заходів співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку, а потім «покроково» задокументували її злочинну діяльність і затримали", - йдеться у повідомленні.

Завдяки оперативній реакції Служби безпеки вдалося запобігти ворожим ударам по стратегічній інфраструктурі на території області.

Також під час розслідування було встановлено, що фігурантка з анонімного акаунту в соціальній мережі «Однокласники» закликала до підтримки Путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну.

За даними слідства, саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору фсб і була завербована.

Під час обшуків у помешканні затриманої були вилучені мобільні телефони та планшет, які вона використовувала для спілкування з фсб. Зараз слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. 

"Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури", - повідомляють у СБУ.


Теги: війна

Переглядів: 363
Поширень: 0

Останні новини