«Сінево» повідомили про арешт будівлі центральної лабораторії: коментар ДБР

Медична лабораторія Сінево повідомила про арешт, накладений ДБР на будівлю головного офісу і центральної лабораторії в Києві. Під ризиком повна зупинка роботи мережі лабораторій на території усієї країни.

"Внаслідок безпідставного та протизаконного арешту, накладеного ДБР на будівлю головного офісу і центральної лабораторії «Сінево» в Києві, невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі. А це призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій «Сінево» в Україні", - йдеться у повідомленні.

Компанія також повідомила, що внаслідок арешту "без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця. В тому числі ті, хто обслуговується мережею «Сінево» на безоплатній основі".

Зокрема йдеться про: 

пацієнтів по програмі мед. гарантій НСЗУ, бійців Сил ТрО ЗСУ, пацієнтів інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова, пацієнтів центру протезування та реабілітації Superhumans Center та інші.

Додатково компанія зазначила, що за 2023 рік сплатила більше 310 млн гривень податків і зборів. Окрім того, більше ніж 2300 співробітників компанії ризикують стати безробітними.

"В результаті протиправних дій ДБР, бюджет воюючої країни втратить сотні мільйонів гривень податків і зборів (за 2023 рік ми сплатили більше 310 млн грн), більше ніж 2300 співробітників компанії стануть безробітними, а інвестиційному іміджу України буде нанесена непоправна шкода", - зазначають у Сінево.

Як коментують ситуацію у ДБР

В ДБР пвідомляють, що розслідування ведеться ще з 2022 року і воно не перешкоджає діяльності медичного підприємства.

"Працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства", - йдеться у повідомленні ДБР.

Під час розслідування зверталася увага на те, чи була законною перереєстрація деякої частини майнового комплексу на третіх осіб. У 2022 році, за клопотанням прокурора, слідчим суддею було накладено арешт на ці приміщення.

"Підкреслимо, що жодних слідчих дій відносно вказаного медичного підприємства, які б перешкоджали здійсненню його діяльності не проводилось і після накладення арешту на держмайно у 2022 році жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає й сьогодні", - зазначають у повідомленні.

Рішення про арешт було багаторазово оскаржено в суді, проте ухвали слідчого судді залишалися в силі. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК  України. Досудове розслідування ще триває, а його процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генерального прокурора.



Переглядів: 348
Поширень: 0

Останні новини