Знайти роботу та покращити життя: у Вінниці запускають проєкт для безробітних

Вінницька міськрада спільно з Вінницькою філією обласного центру зайнятості реалізує проєкт щодо працевлаштування безробітних вінничан, людей з-поміж ВПО та залучення їх до суспільно корисних робіт. Відповідне рішення розглядали під час засідання виконкому ВМР 25 квітня.

Як розповідає директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов, суспільно корисні роботи спрямовані безпосередньо на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану.

«Це важливий крок для підтримки людей, які через війну та інші виклики залишилися без роботи. Тимчасова зайнятість на суспільно корисних роботах дасть людям отримати заробітну плату, достатню для того, щоб покрити основні потреби, а також знайти можливість реалізувати себе», – розповів Максим Мартьянов.

До переліку видів суспільно корисних робіт входять ремонтно-відновлювальні роботи на об’єктах забезпечення життєдіяльності, роботи з ремонту житлових приміщень, розбір завалів, розчищення залізничних колій і автомобільних доріг, організація забезпечення життєдіяльності постраждалих внаслідок бойових дій громадян, сільськогосподарські роботи, роботи з підтримання громадського порядку, благоустрій та озеленення території міста, кладовищ та зон відпочинку та інші.

«Суспільно корисні роботи – види тимчасової трудової діяльності працездатних людей в умовах воєнного стану. До суспільно корисних робіт залучаються працездатні люди, у тому числі особи, які не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану, зокрема безробітні та інші незайняті особи», – додають у Вінницькій філії Вінницького обласного центру зайнятості.

Першими двома замовниками таких робіт стали міські кКП «Вінницязеленбуд» та «Комбінат комунальних підприємств», розповів Максим Мартьянов. Ці підприємства потребують 32 працівників для робіт, пов’язаних з упорядкуванням, благоустроєм та озелененням територій громади, а також виготовленням маскувальних сіток, заготівлею дров для опалювального сезону, сінокосінням та упорядкуванням прибережних смуг та водойм тощо.

Першочергово до суспільно корисних робіт буде запропоновано залучитись безробітним, які зареєстровані в державній службі зайнятості, а також внутрішньо переміщеним особам.

Щоб долучитися до суспільно корисних робіт, можна звернутися до Вінницької філії Вінницького обласного центру зайнятості за номером телефону: (0432) 65-38-01.

Джерело: ВМР



Переглядів: 322
Поширень: 0

Останні новини