Прикордонники затримали чоловіка, який «поховав» дружину, аби виїхати за кордон

Пасажир мікроавтобуса «Mercedes», що прямував на виїзд з України, пред'явив на контроль свідоцтво про смерть дружини та документи, що підтверджують їхній шлюб та народження спільного сина. Він сподівався, що це буде достатньою підставою для його виїзду за межі України як батька, який самостійно виховує дитину.

За інформацією Державної прикордонної служби України, під час перевірки документів, прикордонники виявили, що свідоцтво про смерть жінки є підробленим. Крім того, оперативники Чопського прикордонного загону з'ясували, що такий документ не міститься у державному реєстрі актів цивільного стану.

Під час опитування пасажир зізнався, що його дружина жива, а фальшивий документ передав йому водій мікроавтобуса перед в'їздом у пункт пропуску.

Обом чоловікам доведеться відповідати перед законом за їхні дії. У пасажира, який намагався скористатися підробленими документами, вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». Також його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

У діях  водія також вбачають ознаки кримінального правопорушення за статтею 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Повідомлення про виявлення ознак обох кримінальних правопорушень вже надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.



Переглядів: 504
Поширень: 0

Останні новини