Співачці і колишній народній депутатці Таїсії Повалій заочно повідомили про підозру: що відомо

Служба безпеки накопичила докази, що співачка і колишня народна депутатка Таїсія Повалій виправдовує агресивну війну росії проти України. Перед повномасштабним вторгненням росії вона виїхала до країни-агресора, де отримала громадянство та відкрито підтримала кремль. Під час інтерв’ю для московського інтернет-видання колаборантка хвалила путіна та закликала до захоплення всієї території України.

Також, вона дискредитувала українських захисників, які приймали участь у боях за Київ. Вже у вересні 2023 року Повалій, за запрошенням терориста Пасічника, виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Під час виступу вона виразила підтримку російським загарбникам та героїзувала їхню участь у війні проти України.

Експертиза, ініційована СБУ, підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України)

"Оскільки зловмисниця перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини. Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури", - зазначають у повідомленні


Теги: війна СБУ

Переглядів: 293
Поширень: 0

Останні новини