Курсуватиме через Вінницю: Укрзалізниця представила перший поїзд, модернізований на власних потужностях

Вперше в історії незалежної України Укрзалізниця провела модернізацію дизель-поїзда ДР1А № 329 на власних потужностях. Відсьогодні  цей поїзд буде курсувати по маршруту з Коростеня до Вінниці через Житомир.

"Ми вже маємо ґрунтовний досвід оновлення приміських електропоїздів, а от повну модернізацію дизель-поїзда з урахуванням усіх стандартів (у тому числі й інклюзивних вимог) компанія здійснила вперше", - йдеться у повідомленні.

Поїзд складається з чотирьох вагонів, у яких є 324 місця ІІІ класу та 8 додаткових місць для пасажирів з інвалідністю.

Головні вагони поїзда мають встановлені пандуси та спеціальні місця для пасажирів на кріслах колісних. Також у них облаштовані спеціальні санвузли та кнопки для виклику поїзної бригади. Окрім цього, серед зручних додатків є кріплення для велосипедів, стелажі та полиці для зберігання багажу, порти Type-C та USB для зарядки електронних пристроїв, сповивальні столики у вбиральнях, маршрутні покажчики та інформаційні екрани.

Маршрут та час відправлення поїзда

Зі станції Коростень регіональний поїзд №887/888 Коростень – Вінниця вирушатиме о 08:05, у Житомирі зупинятиметься о 09:33, прибуватиме на кінцеву зупинку об 11:53.
У зворотному напрямку регіональний поїзд №889/890 Вінниця – Коростень вирушатиме зі станції Вінниця о 14:00, у Житомирі зупинятиметься о 16:13 та прибуватиме до Коростеня о 17:47. Окрім цього, поїзд робитиме зупинки на станціях Нова Борова, Горбаші, Бердичів, Козятин-1, Калинівка-1.

Де купити квитки

Пасажири можуть придбати квитки на поїзди через чат-бот Укрзалізниці, в касах вокзалів та станцій, а також безпосередньо у кондукторів.



Переглядів: 403
Поширень: 0

Останні новини