Будівництво протирадіаційного укриття поруч з ліцеєм №11: Сергій Моргунов про забезпечення безпеки для школярів

Безпека та оборона є одними з основних пріорітетів Вінницької міської ради, що зумовило будівництво захисних споруд у громаді. Однією з таких споруд є протирадіаційне укриття для вчителів і учнів ліцею №11. Нещодавно міський голова відвідав цей об'єкт.

Будівництво укриття відповідає всім вимогам, що передбачені для споруд цивільного захисту подібного типу. Це забезпечить надійний захист для учнів та вчителів. На даний момент було виконано значну частину робіт, включаючи влаштування бетонної подушки, монтаж блоків, бетонування перекриття та інші. Паралельно з цим тривають роботи з армування та бетонування входів.

Протирадіаційне укриття розташоване на невеликій відстані від школи, щоб у разі потреби діти та педагоги могли швидко туди дістатися. Цілодобовий доступ до укриття та його велика місткість дозволять прийняти до тисячі осіб у випадку надзвичайних обставин.

«Якщо говорити про це протирадіаційне укриття, то воно розраховане на понад 800 людей, тобто ним користуватимуться як учні старшої школи, так і молодшої. Загалом в укритті буде повністю облаштовано опалення, вентиляційна система, санвузли з водою, зокрема в приміщенні будуть зали для переховування, теплопункт та їдальня – зазначив Сергій Моргунов. – У планах до початку літа завершити роботи, забезпечивши високу якість та безпеку конструкції. І якщо говорити про інші протирадіаційні укриття, які будуть поруч з ліцеями, то маємо завдання до 1 вересня 2024 року, аби учні цих закладів освіти змогли вже перейти на повноцінне офлайн-навчання».

Також міський голова повідомив, що будівельники продовжують зводити протирадіаційні укриття на території дитячих садків №60 та №28. А невдовзі планується розпочати будівництво біля ще одного дитячого садка.

Крім того, і в мирний час можна буде користуватись такими укриттями для освітнього процесу: це можуть бути майданчики для різних гуртків і секцій. І якщо буде необхідність збільшення площі для шкіл, будуть робити надбудови над укриттями.

Директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко висловила сподівання, що після закінчення будівництва укриттів відсоток дітей, які навчаються в нашій громаді, обов’язково збільшиться, і діти з радістю підуть до школи в безпечне освітнє середовище.



Переглядів: 533
Поширень: 0

Останні новини