Як і хто може отримати грошову допомогу від ООН: про яку суму йдеться

Благодійний фонд "Право на захист" повідомляє, що УВКБ ООН надає фінансову допомогу переселенцям в розмірі 10 800 гривень. Підтримку можуть отримати особи, які раніше не отримували допомогу від міжнародних організацій та мають дохід менше 5400 гривень на члена родини та зокрема ті, хто належить до вразливих груп населення.

За інформацією Мінреінтеграції, заявки на отримання допомоги можуть подавати родини, що мають лише одного з батьків з дітьми до 18 років чи особами похилого віку (55 років і старше), самотні особи похилого віку чи особи похилого віку з дітьми віком до 18 років. Допомога також доступна родинам, які мають членів сім’ї з інвалідністю чи хронічними захворюваннями, а також тим, хто опікується дітьми без супроводу або дітьми, розлученими з батьками.

Документи, необхідні для подання заявки, включають:

Документ, що посвідчує особу. Податковий номер (необхідний для виплати допомоги). Будь-які документи, що підтверджують належність до категорії вразливості (довідки, витяги тощо). Свідоцтво про народження дітей (за наявності). Номер банківської картки для виплати допомоги. Особистий номер телефону.

Заявки можна подавати у пунктах збору даних БФ "Право на захист", адреси яких можна знайти на інтерактивній мапі. Додаткова інформація та консультації доступні на гарячій лінії УВКБ ООН за номером: 0 800 307 711 (з понеділка до п’ятниці з 09:00 до 18:00). Або звернутися з листом на електронну пошту: unhcrukraine@donbassos.org.



Переглядів: 568
Поширень: 0

Останні новини