Укрзалізниця використовуватиме дрони для охорони інфраструктури: вже відомі перші деталі

Укрзалізниця впроваджує новий проект, який передбачає створення спеціального підрозділу для моніторингу та захисту залізничної інфраструктури за допомогою безпілотників. У складі цього підрозділу працюватимуть ветерани-залізничники, які повернулися з фронту та отримали поранення.

Ця ініціатива призначена для забезпечення безпеки залізничних об'єктів і водночас надасть можливість ветеранам застосувати свій військовий досвід і навички у цивільній сфері.

"Наразі Укрзалізниця підписала меморандум із Центр підготовки операторів БПЛА "Крук”. Навчання, зокрема, буде проводитися за допомогою онлайн-платформи для ветеранів, яку створює “Крук” разом із Фондом “Відродження”. Інструктори Центру займатимуться перекваліфікацією ветеранів-залізничників. Вони навчатимуть працівників пілотуванню коптерів, а також вчитимуть інженерної підготовки, у тому числі складанню та обслуговуванню дронів",  - йдеться у повідомленні.

БПЛА будуть використовуватися для протидії розкраданню майна Укрзалізниці, виявлення правопорушень, виявлення крадіжок пального, інспектування інфраструктури під час воєнного стану та участі в розслідуванні транспортних пригод.

Перший етап передбачає створення тестового підрозділу, який у майбутньому стане основою для формування мережі з метою ефективного забезпечення роботи залізниці.



Переглядів: 594
Поширень: 0

Останні новини