Закликала "добити тих, хто вижив": СБУ повідомили про підозру російській блогерці

Служба безпеки зібрала матеріали на діяльність російської блогерки Ельвіни Боровкової, що агітує до геноциду українців. За інформацією кіберфахівців СБУ, вона є частиною групи путінських пропагандистів, що агітують за масове вбивство українських громадян та повне зруйнування цивільної інфраструктури України.

Боровкова схвалювала обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли російські війська використали зенітно-ракетні комплекси С-300. Наступного дня вона закликала до повторного удару по місту, щоб "добити тих, хто вижив".

Додатково блогерка записала звернення до командування російських військ, пропонуючи повне знищення України. За даними слідства, її деструктивні відео були використані кремлівськими телеканалами для створення маніпулятивних сюжетів про війну в Україні.

Експертиза, проведена СБУ, підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності Боровкової проти України. На підставі цього слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду).

Оскільки блогерка ховається в росії, ведуться заходи для її притягнення до відповідальності за вчинені злочини. Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за керівництва обласної прокуратури.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини