Управління прибудинковими територіями у Вінниці: міська рада закликає ОСББ та управляючі компанії підготуватись завчасно

Як повідомляє міська рада, згідно з нормами благоустрою Вінницької міської територіальної громади, обов'язок з утримання та належного стану прибудинкових територій багатоквартирних будинків покладено на ОСББ або управляючу компанію. Таким чином, це саме їм доручено здійснювати очищення прибудинкових територій  від снігу.

«Тому закликаю голів правлінь ОСББ дотримуватися правил благоустрою, адже в будинках, де створено об'єднання, саме на правлінні об'єднання лежить відповідальність за підтримку в належному стані прибудинкової території», – зазначає начальник відділу розвитку ОСББ міськради Ігор Іванов.

Зокрема, це передбачено пунктом 7.1.3 Правил благоустрою території Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

«Покриття дворів, тротуарів, велосипедних доріжок, проїжджої частини, територій, прилеглих до будівель громадської забудови, прибудинкової території, території спеціального використання, розподіл якої здійснюється на підставі землевпорядної документації, зокрема до будівель та територій, що утримуються ОСББ на відстані 20 метрів від межі відведеної земельної ділянки та до проїзної частини вулиці, покладається на балансоутримувача будівель, ОСББ, управляючі компанії, які згідно з договорам надають послуги з утримання відповідних територій», – йдеться у Правилах благоустрою території.

За словами керівника КП "Муніципальна варта" Віталія Чигура, працівники Муніципальної варти з посиленням негоди уважніше перевіряють територію міста на відповідність нормам благоустрою. Згідно з останніми даними, інспектори оглянули 1 256 прибудинкових територій міста. Вони ретельно оглядали двори, за якими доглядають управляючі компанії, а також ОСББ. Зазначено, що 34 ОСББ отримали приписи на усунення виявлених недоліків. Два керівники ОСББ, які своєчасно не виконали вказівки, отримали протоколи про адміністративну відповідальність.

«Ми й надалі будемо слідкувати за ситуацією з прибиранням снігу в місті, щоб забезпечити належні умови для пересування містян та зменшити рівень травматизму у зв'язку з погіршенням погодних умов», – каже Віталій Чигур.

«Якщо в ОСББ немає відповідних працівників або можливості розчищати дворові території, то об'єднання можуть укласти завчасно договори з відповідними приватними чи муніципальними організаціями, – додає Ігор Іванов. – При цьому ОСББ, які не мають таких договорів, я закликаю зробити це заздалегідь, поки немає чергового погіршення погодних умов».

«Для підтримки прибудинкових територій в належному стані ОСББ міста за територіальним принципом можуть звернутися за допомогою до управляючих компаній, уклавши відповідні угоди», – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Віталій Місецький.

Зокрема, для оформлення відповідних договорів про механічне прибирання снігу на дворових територіях можна звертатися до таких управляючих компаній:

МКП «УК "Замостя"», Олійніченко Василь Данилович, просп. Коцюбинського, 11, ном. тел.: 0432-50-83-47; МКП «УК "Територія Комфорту"», Дуднік Тетяна Борисівна, вул. 600-річчя, 10, тел.: 0432-50-83-54; МКП «УК "Господар Люкс"», Авраменко Валерій Іванович, ном. тел.: 0432-46-94-72; МКП «УК "Житло-Гарант"», вул. 600-річчя, 80, ном. тел.: 0432-46-94-72; МКП «УК "Київська"», Браславський Сергій Юрійович, вул. П. Корнелюка, 5, ном. тел.: 0432-65-69-14; ТОВ «ЖЕО», Капшук Євген Вікторович, вул. Г. Арабея, 2 А, ном. тел.: 0432-55-03-50; ПП «Бокуд», ТОВ ДП «ЖЕК № 26», Олєшко Юрій Миколайович, вул. Л. Лук’яненка, 46, ном. тел. 0432-27-14-44.

Крім того, голови ОСББ можуть звертатися на укладення договорів і до приватних компаній.



Переглядів: 506
Поширень: 0

Останні новини