Польські фермери планують заблокувати дороги по всій країні: що відомо

Польські фермери оголосили про проведення масового національного протесту 24 січня у зв'язку з загостренням ситуації у сільському господарстві Польщі та великі обсяги імпорту аграрної продукції з України. 

Протягом двох годин, з 12 до 14 години, планується блокування доріг по всій країні. За інформацією від zaxid.net, трактори виїдуть на дороги практично в усіх воєводствах, зокрема у Західнопоморському воєводстві планується близько 100 виїздів.  Трактори з'являться на районних та воєводських дорогах.

«Від імені Правління Національної ради сільськогосподарських палат я підтримую акцію протесту, оголошену аграрною організацією Solidarnośc 24 січня 2024 року, і закликаю фермерів приєднатися до спільно організованих акцій», – заявив Віктор Шмулевич, президент Національної ради сільськогосподарських палат.

Також можливо, що під час цього протесту учасники повторно заблокують польсько-український кордон. Варто відзначити, що польські перевізники, які раніше блокували прикордонні переходи з Україною від листопада, досягли угоди з урядом і розблокували їх.

Стало відомо, що Європейська комісія виділила 230 мільйонів євро допомоги для польських фермерів, яка призначена для компенсації їхніх збитків, спричинених вторгненням росії в Україну. Водночас вона відмовилась від виконання вимоги щодо заборони імпорту зерна з України.



Переглядів: 593
Поширень: 0

Останні новини