"Можливо, мобілізуюсь до ЗСУ навесні": на Волині відбувся суд над чоловіком, який ухилився від мобілізації

Чоловіка із Волинської області засудили до трьох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації, через те, що він не з'явився до ТЦК після отримання бойової повістки. 

За інформацією Ківерцівського районного суду Волинської області, чоловік пройшов ВЛК у вересні 2023 року, де його визнали придатним до  служби в армії. Там волинянин отримав бойову повістку та мав прибути до ТЦК, звідки мав бути відправлений на військову службу, проте туди чоловік так і не прийшов, - повідомляє прес-служба ТСН.

На суді він визнав свою провину, пояснивши, що не прибув до військкомату через догляд за хворою матір'ю. Також житель Волині додав, що, можливо, він мобілізується до ЗСУ навесні.

"Суд звертає увагу, що обвинувачений хоча й висловив намір щодо повторного отримання повістки, однак від 19.12.2023 р. (судове засідання) до судового засідання, яке відбулося 10.01.2024 р., такий намір не втілив у реальність, мотивуючи браком часу для з`явлення до РТЦК", - йдеться у матеріалах справи.

Його визнали винним за порушення статті336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок ще можна оскаржити в апеляційному суді.



Переглядів: 593
Поширень: 0

Останні новини