Буряк: секрет молодості та здоров'я

Овоч, який відомий всім і доступний за бюджетною ціною, може призвести до більшої вигоди для вашого організму, ніж екзотичні овочі та фрукти з інших країн. З цього простого коренеплоду можна готувати безліч найсмачніших страв! Про це пишуть newsyou.info.

Буряки мають велику кількість вітаміну В9, який є профілактикою захворювань серця. У випадках проблем з кров'ю медики рекомендують вживати буряк, оскільки він містить багато йоду, цинку та заліза, набагато більше, ніж в інших овочах.

Буряки також містять корисні біофлавоніди, органічні кислоти, амінокислоти, пектини, фруктозу та глюкозу, а також різні мікроелементи, що робить їх унікальними за природними властивостями. Червоний буряк містить корисний бетаїн, який регулює жировий обмін і знижує тиск.

Бетаїн також захищає печінку від інфільтрації, і навіть після термічної обробки залишається ефективним, навіть якщо використовувати не тільки сирі буряки, але і приготований борщ.

Буряки корисні при анемії, проблемах шлунково-кишкового тракту, порушеннях роботи статевих залоз у чоловіків, захворюваннях щитовидної залози, атеросклерозі та гіпертонії. Вони також полегшують передменструальний синдром, мають антионкогенні властивості та підвищують імунітет.

Буряки є чудовим продуктом для дієти, оскільки вони низькокалорійні, задовольняють голод, смачні і сприяють очищенню організму, допомагаючи боротися з зайвою вагою.

Не менш важливо, що перераховані корисні властивості буряків залишаються стійкими навіть при тривалому зберіганні. Весною, коли потрібні вітаміни, цей коренеплід може стати справжнім порятунком для ослабленого організму. Не забувайте про цей доступний овоч, який має численні переваги для здоров'я.


Теги: медицина

Переглядів: 348
Поширень: 0

Останні новини