Наслідки недостатнього сну та їх вплив на функціонування організму людини

Нещодавно австралійська сомнологиня Олівія Ареццоло розповіла про вплив режиму сну на людський організм та висвітлила всі наслідки недосипу, про це пишуть newsyou.info.

У своєму останньому інтерв'ю Олівія Ареццоло розкрила, чому належить надавати великого значення достатньому сну. За її словами, крім очевидних наслідків, таких як темні круги або мішки під очима, недосип сприяє ряду інших проблем зі здоров'ям. Наприклад, регулярний дефіцит сну може негативно впливати на стан шкіри, оскільки вона не здатна виробляти достатню кількість колагену, що може призвести до втрати гладкості, тьмяного кольору та появи зморшок. Вчені підтвердили, що у добровольців, які спали менше п'яти годин на добу, відновлення шкірного бар'єру знизилося приблизно на 30%.

За інформацією британського інтернет-видання Daily Mail, яке цитує Олівію Ареццоло, недосип також може викликати появу прищів через зниження імунітету. Крім того, недостатній сон сприяє накопиченню різних патологій, таких як цукровий діабет, захворювання серцево-судинної системи або надмірна маса тіла. Тим не менше, експерти застерігають від занадто тривалого сну, оскільки це також може негативно впливати на здоров'я. Оптимальний час для сну визначається на рівні 8 годин.



Переглядів: 363
Поширень: 0

Останні новини