Михайло Федоров пояснив як відбуватиметься цифровий рекрутинг до ЗСУ

В Україні ведеться розробка проекту для цифрового рекрутингу до Збройних Сил України, спрямованого на відбір спеціалістів з управління дронів, - повідомляє видання РБК-Україна.

"Ми знаходимося на фіналі цього проєкту. Пілот буде на напрямку безпілотників. Ми вже запустили декілька бета-тестувань з бригадами, коли шукаємо таргетовано пілотів-операторів для роти ударних дронів. Зараз тестуємо процес, наскільки є зворотній зв'язок від бажаючих вступити до лав ЗСУ", - сказав віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

За висловами Михайла Федорова, основною метою цього проекту є надання інформації тим, хто має бажання приєднатися, про те, якими фахівцями вони можуть стати. В рамках проєкту планується пояснити  такі аспекти, як тривалість навчання, розмір зарплати та характер бойових завдань.

"Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде", - додав Федоров.

Довідка: 

Раніше Міністерство оборони України запустило ініціативу з рекрутингу до Збройних сил України. Ця програма передбачає, що кожен громадянин України, який виявляє бажання служити, має можливість обрати конкретний підрозділ та вакансію, де він бажає працювати. Загалом процес схожий на той, що використовується у процесі трудового найму.



Переглядів: 620
Поширень: 0

Останні новини