Скільки "Кинджалів" випустили по Україні від початку повномасштабного вторгнення: Юрій Ігнат повідомив деталі

З початку повномасштабної війни росія випустила 63 аеробалістичні ракети "Кинджал" по території України, -  повідомляє редакція zaxid.net.

Як зазначає речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, від самого початку вторгнення, на сьогодні, кількість випущених "Кинджалів" складає 63.

«Це інформація офіційна. 25 – знищено, починаючи з 4 травня 2023 року. Саме тоді ми з весни минулого року отримали Patriоt і отримали можливість знищувати аеробалістичні ракети», – заявив речник.

Юрій Ігнат також прокоментував відео, яке зафіксувало масовану ракетну атаку на Київ. У кадрах видно, як одна з ракет приземлилася у річці Дніпро. Ігнат зазначив, що наразі немає підтвердження, чи це була ракета "Кинджал".

"Кинджал" (Х-47М2) – це російська аеробалістична ракета, введена в експлуатацію з 2017 року. Розроблена, імовірно, на базі 9К720 «Іскандер-М». Хоча її часто називають гіперзвуковою, це не повністю коректно, оскільки термін "гіперзвукова зброя" не має чіткого визначення. МіГ-31К може переносити 1 ракету "Кинджал" і атакувати цілі на відстані 2 тис.км, а літаки Ту-22М3 можуть перенести до 4 ракет "Кинджал". Заявлена максимальна швидкість ракети – до 4080 м/c (14 688 км/год).

Основною характеристикою "Кинджала" є висока швидкість, що залишає мало часу на його перехоплення після запуску. Ракета може маневрувати на всіх етапах польоту, ускладнюючи її перехоплення. Проблема також полягає в тому, що "Кинджал" ймовірно використовує хибні цілі, що робить його ще складнішим для перехоплення.



Переглядів: 675
Поширень: 0

Останні новини