Ситуація на окупованій Запорізькій атомній електростанції: ГУР оприлюднив деталі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про ситуацію, що склалася на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції.

Держава-агресор росія, яка тимчасово утримує під своїм контролем об'єкт критичної інфраструктури, нарощує тиск на українських громадян, які працюють на АЕС, з метою змусити їх отримати російські паспорти та укладати контракти з "росатомом".

Згідно з вимогами російських окупантів, декілька сотень українських працівників Запорізької АЕС повинні пройти процедуру паспортизації відповідно до документів держави-агресора та укласти контракти до 31 грудня 2023 року.

"З метою примусу на українських фахівців чинять психологічний тиск, вибірково без попереджень  позбавляють доступу до робочих місць, анулюючи їхні перепустки", - йдеться в повідомленні.

Серед українських працівників, які відмовляються підписувати контракти з "росатомом" та отримувати паспорти держави-агресора, російські спецслужби активно використовують стратегію посівання недовіри один до одного. Це досягається створенням умов для анонімних доносів, зокрема за допомогою спеціально створених телеграм-ботів.

В той же час, серед російських енергетиків, які були завезені на ЗАЕС, зростає невдоволення через невиконані обіцянки щодо термінів їх відряджень на окуповану українську атомну електростанцію. Замість обіцяних двох місяців, москва вимагає від них працювати протягом пів року і більше, оскільки в росії важко знаходити охочих та кваліфікованих фахівців для їх заміщення.


Теги: війна

Переглядів: 532
Поширень: 0

Останні новини