Правоохоронці викрили зловмисників, які виготовляли БПЛА заради переправлення контрабанди

Співробітники правоохоронних органів у Волинській області розкрили діяльність "підприємства", яке займалося виготовленням безпілотних літальних апаратів для транспортування контрабанди. Зловмисники активно використовували передові технології, зокрема безпілотні літальні апарати, для моніторингу дій прикордонників та транспортування сигарет, до країн Європейського Союзу. Цей метод контрабанди набув особливої популярності останнім часом, - повідомляє Портал МВС.

В той час, коли прикордонники використовують безпілотні літальні апарати (БпЛА) для знищення ворогів на бойових позиціях та зазнають втрат, деякі злочинці використовують ці технології для власного незаконного збагачення.

Під час проведення обшуків в житлових та господарських будівлях фігурантів було виявлено і вилучено 8 БПЛА типу "Літак" і "Квадрокоптер", а також мотодельтаплан. Зазначено, що зловмисники мали намір використовувати ці апарати для незаконного перевезення осіб та контрабандних сигарет до Польщі.

Крім того, під час проведення обшуків правоохоронці виявили предмети, які використовувались для організації протиправної діяльності, такі як тепловізори, біноклі, радіостанції, GPS-трекери та фотопастки. Ці засоби допомагали зловмисникам відстежувати рух прикордонних нарядів та координувати їхні дії. Зазначено, що прикордонники вилучили понад 2 тисячі пачок контрафактних тютюнових виробів, значну кількість сучасних гаджетів та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Під час обшуків також було виявлено цех із повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів. Цей цех включав лінію 3D-принтерів, які виготовляли комплектуючі до безпілотників. Таким чином, злочинці забезпечували безперебійне "технічне" забезпечення для проведення протиправних дій контрабандистів. На місці були вилучені каркаси та фюзеляжі майбутніх безпілотних літальних апаратів і різноманітні комплектуючі.

"Наразі триває досудове розслідування та дослідження навігаційного обладнання вилучених літальних апаратів. Вилучені БпЛА плануються до передачі підрозділам Держприкордонслужби, які виконують завдання в складі Сил оборони України. Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК. Нині вивчається можливість використання їхніх навичок в протидії ворожим військам", - йдеться в повідомленні.



Переглядів: 694
Поширень: 0

Останні новини