У Вінниці з'явилась можливість відвідати виставку легендарних марок воєнного часу

Нещодавно, 15 грудня, в холі міської ради на вулиці Соборній, 59, відкрилася виставка філателії  воєнного часу, яку організували Офіс туризму Вінниці, Укрпошта та Музей української марки імені Якова Балабана. Експозиція налічує 50 різних марок, конвертів і поштових блоків, які можна розглянути там до 29 грудня. Після цього стенди будуть переміщені до Музею української марки.

Ця виставка є частиною спільного проєкту Міжнародного благодійного фонду "Музей української марки імені Якова Балабана" та КП «Офіс туризму Вінниці». Цей проєкт отримав грант від Фонду громади "Подільська громада" в конкурсі "Сила в ресурсі".

Для створення експозиції були виготовлені мобільні стенди, які можна буде використовувати на різних заходах та спрямовувати на підтримку осіб, які постраждали від війни. Колекція поділяється на три частини: поштові марки воєнного часу, ексклюзивні марки "Міста ідей" та примірники історичних марок з фондів Музею імені Я. Балабана.

З початку війни, Укрпошта випустила понад 20 марок та блоків, присвячених воєнній тематиці. Ці поштові знаки відображають боротьбу українців за свою свободу на різних етапах війни з агресором. Вони охоплюють героїчну оборону острова Зміїний та затоплення крейсера "Москва". Значна їх частина народилася завдяки національним голосуванням серед робіт дорослих і юних художників.

Цей крок вперед, здійснений влітку 2023 року, приніс Укрпошті почесні відзнаки в трьох категоріях на найавторитетнішій премії у сфері поштової та експрес-доставки "World Post & Parcel Awards 2023" відразу в трьох категоріях: «Філателістична кампанія року», «Поштовий оператор» та в спеціальній номінації «Лідер галузі».

З жовтня 2022-го року Офіс туризму Вінниці започаткував власні серії ексклюзивних марок Міста ідей, щоб підкреслити незламність вінничан, а також підтримку міжнародних партнерів. На сьогодні поціновувачі філателії побачили уже 10 вінницьких марок, зокрема з іконічним бойовим гусаком-льотчиком та присвятами містам-побратимам Вінниці.

Музей української марки ім. Якова Балабана, який виступив з ініціативою зібрати колекцію марок воєнного часу в новій виставці, знайомить з понад столітньою історією українських поштових знаків. Вже з 22 грудня щоп’ятниці та щосуботи охочі вінничани й туристи зможуть оглянути найбільш репрезентативну експозицію марок воєнного часу у залах музею за адресою Соборна, 26, де також експонуються марки-гроші, марки з «подільським» тризубом, поштово-благодійні марки для допомоги голодуючим, марка «Карпатська Україна» з історичним штемпелем та багато іншого.

Офіс туризму Вінниці та Укрпошта також пропонують усім охочим відправляти вітальні листівки з Вінниці до зимових свят рідним та друзям, проставляючи спеціальний штемпель постійної дії «Місто ідей» – він доступний у магазині філателії на відділенні №50 за адресою вул. Соборна, 8.



Переглядів: 547
Поширень: 0

Останні новини