Меблі для кухні: як вибрати оптимальний варіант

У кухні зазвичай сім'ї проводять багато часу: готують їжу, спільно обідають або снідають, часом приймають гостей і просто відпочивають. Під час облаштування цього приміщення важливо правильно підібрати меблі, вони повинні бути зручними і багатофункціональними. 

Купити меблі для кухні зараз неважко, адже на ринку представлено багато варіантів. Наприклад, інтернет-магазин WELOVEMEBEL пропонує широкий асортимент якісних виробів. Ви можете вибрати як готові комплекти меблів, так і придбати все необхідне окремо. Однак варто подумати, як саме використовуватимете приміщення. Наприклад, для тих, хто готує рідко, може підійти мінімалістичний дизайн з обмеженою кількістю меблевих предметів. У тому разі, коли час на приготування їжі обмежений, важливо розмістити все так, щоб було легко й доступно. Якщо ж ви готові витрачати багато часу на приготування їжі, меблі з багатьма полицями та ящиками, де можна зберігати багато необхідних речей, будуть відмінним вибором.

Які меблі варто купити для облаштування кухні

У кожному будинку можна знайти базовий набір меблевих предметів для кухні, який включає:

підвісні полиці; шафи для продуктів і посуду; кухонний стіл; тумби та табурети. 

У деяких приміщеннях буде доречним рішенням встановити барну стійку та спеціальні стільці для неї. Також можна повісити полиці на стіни для розміщення сувенірів або фотографій, аби урізноманітнити дизайн приміщення. У випадку невеликої кухні, важливо правильно розташувати меблі, вибравши відповідний тип гарнітура. Він може бути однорядний, дворядний, кутовий, П-подібний, півострівний чи острівний. 

Для невеликих приміщень найзручніші кутові або однорядні гарнітури, оскільки вони компактні. Додатково також можна придбати необхідні шафки. Сучасні ідеї можуть полегшити використання меблів (наприклад, додавання каруселей на дверцята для зручного зберігання різних предметів). Крім того, стіл обідній розкладний https://welovemebel.com.ua/ua/catalog/stoly_obedennye/filter/funkcionalnost-is-raskladnoi/ стане чудовим рішенням, виріб легко трансформується й не займає багато місця. Він ідеально підходить для кухонь з обмеженою площею.

Найголовніший критерій вибору меблів для кухні — матеріал

Сучасні матеріали з бюджетного сегмента включають МДФ (дрібнодисперсна фракція) та ДСП (деревно-стружні плити). Вони забезпечують високу якість виробів та відповідають екологічним стандартам. Використання спеціального ущільнювача для цоколя допомагає запобігти проникненню вологи та пилу під кухонні меблі.

Однак для фасадів і корпусів рекомендується використовувати МДФ — можна покривати пластиком, шпоном, емаллю, акрилом або ПВХ-плівкою. Матеріал є відносно доступним, і його структура максимально наближена до природного дерева. Завдяки різноманітним просоченням і компонентам МДФ має важливі властивості (наприклад, опір грибкам і плісняві, вологостійкість та стійкість до високих температур).

На що ще звернути увагу під час вибору кухні

Під час покупки кухонного гарнітура важливо ретельно вивчити характеристики моделей, які вам сподобалися. Ось декілька рекомендацій, на що необхідно звертати увагу:

    Вид гарнітура: розгляньте різні типи гарнітура та визначте їхні переваги щодо розміщення у вашому просторі. Крім того, важливо врахувати інші меблі та техніку для гармонійного розміщення. Розмір: проведіть вимірювання простору, де плануєте встановлювати кухню, і вибирайте гарнітур, що відповідає потрібній ширині. Оформлення: важливо, щоб меблі гармонійно поєднувалися з іншими елементами дизайну кухні. Фурнітура: зверніть увагу на якість ручок, петель та механізмів. Це безпосередньо впливає на довговічність та функціональність меблів.

Також варто ретельно підібрати магазин, аби придбати дійсно якісні вироби. Вибирайте меблі від відомих фабрик із позитивними відгуками та репутацією для гарантії якості. У магазині WELOVEMEBEL представлений широкий вибір кухонь від надійних виробників. Замовлення можна зробити з доставкою по всій країні.


Переглядів: 1327
Поширень: 0

Останні новини