Забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині перевищує норму у 7,5 разів

У Вінниці обстежують басейн річки Південний Буг. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Нещодавно, 2 травня, спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю на виконання плану-графіку за спостереженням якості поверхневої води найбільших водойм Вінницької області здійснили виїзд та відібали проби води у:

верхньому Вишенському озері, біля автомобільного мосту по проспекту Юності, проба №1; на витоку з нижнього Вишенського озера в районі Електромережі, проба № 2; річці Південний Буг, с. Сабарів 100 м вище витоку зворотних вод КП «Вінницяоблводоканал», проба №3; річці Південний Буг, с. Сабарів в місці скиду зворотних вод КП «Вінницяоблводоканал», проба №4; річці Південний Буг, с. Сабарів 100 м нижче скиду зворотних вод КП «Вінницяоблводоканал», проба №5.

Під час відбору проб води контролювався рівень розчинного кисню, який в усіх відібраних пробах знаходився в межах допустимого значення, а саме від 11 мгО/дм³ до 14,7 мгО/дм³ при нормі не менше 4 мгО/дм³.

У ході аналізу визначалися основні показники забруднюючих речовин, концентрація яких нормується у водних об’єктах для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення.

За результатами проведених досліджень в пробі № 4 було виявлено високий вміст азоту амонійного 15,1 мг/дм3 при нормативі 2,0 мг/дм3, перевищення у 7,5 рази. Також незначне перевищення азоту амонійного у 1,45 рази виявлено в пробі № 5, а саме 2,9 мг/дм3 при нормативі 2,0 мг/дм3.

Інші показники забруднюючих речовин в усіх відібраних пробах не перевищували нормованих значень.



Переглядів: 6463
Поширень: 1

Останні новини