«Цей турнір зібрав найсильніших шахістів»: у Вінниці відбувся найбільший в Україні турнір з шахів

У період з 14 по 22 жовтня у Вінниці відбувся найбільший в Україні турнір з шахів для клубних команд. Вінницькі шахісти вибороли друге та третє місця у змаганнях з класичних шахів. "Срібло" виборола команда "Вінниця", а "бронзу" отримала команда, складена з молодих шахістів Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6, - повідомляє міська рада.

«Попри складну ситуацію в країні, Вінниця провела чемпіонат України з шахів серед клубних команд, в якому брали участь 26 збірних із різних куточків нашої держави. Загальна кількість учасників сягала 175 спортсменів. Без перебільшення скажу, що цей турнір зібрав найсильніших шахістів зі всієї України!» – розповів директор Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6 Микола Боднар.

Він зазначив, що в турнірі взяли участь 8 гросмейстерів, а також багато майстрів.

«На чемпіонат приїхали з таких регіонів, як: Київ, Одеса, Львів, Івано-Франківськ, Хмельницький, Дніпро. Також з Вінницької області: Жмеринка, Калинівка, Могилів-Подільський. Було проведено 3 турніри з різними контролями часу: класичні шахи (90 хв + 30 сек), швидкі шахи (10 хв + 5 сек) та блискавичні (3 хв + 2 сек)», – зазначив Микола Боднар.

У всіх трьох турнірах «золото» отримала команда ФШДО з Дніпра. В чемпіонаті з класичних шахів "срібло" та "бронзу" вибороли вінницькі спортсмени, а саме команда "Вінниця" та команда, складена з вихованців міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6. В турнірі зі швидких шахів срібну нагороду отримала команда «Equites Iustitiae» («Лицарі Справедливості») з м. Києва. Бронзові медалі зі швидких шахів поїхали до міста Львів, де їх здобули вихованці шахової школи "Дебют". А "бронзу" у турнірі з блискавичних шахів виборола команда "БВР" з Одеси.



Переглядів: 554
Поширень: 0

Останні новини