У Мадриді затримано злочинну групу, яка намагалися продати «Скіфське золото» з України

У спільній операції Служби безпеки, БЕБ та поліції Іспанії вдалося ліквідувати міжнародну злочинну групу, яка незаконно вивозила артефакти "Скіфського золота" з України з метою їхнього подальшого продажу в Європейському Союзі.

Унаслідок цієї спецоперації, яка відбулася в Мадриді, було затримано п'ятьох членів банди, які намагалися незаконно реалізувати українські артефакти.  Під час проведення слідчих дій в зловмисників було вилучено 11 викрадених золотих артефактів, які є частиною культурної спадщини України, загальна вартість яких становить понад 60 мільйонів євро.

Розмова іде про цінні артефакти, включаючи золоті сережки, кулон, чокери та пектораль, які датуються VIII-IV століттям до нашої ери. За даними слідства, зловмисники нелегально вивезли артефакти з України до Європейського Союзу протягом 2014 - 2020 рік.

Після цього зловмисники спробували "легалізувати" викрадені культурні цінності, представляючи їх як придбання іноземними колекціонерами з метою подальшого перепродажу на чорному ринку. Правоохоронці поетапно зафіксували злочинні дії фігурантів та затримали їх "на гарячому" під час спроби перевезення українських артефактів. Розслідування триває з метою встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зараз старожитностям, які були вилучені, накладено арешт, і експерти зробили висновок, що вони є частиною культурної спадщини України. Також тривають комплексні заходи для встановлення місцезнаходження всіх українських артефактів "Скіфського золота", які були викрадені з території нашої держави.

Цю спецоперацію проводили під керівництвом Офісу Генерального прокурора, спільно з Офісом аташе МВС Іспанії в Україні та відділом міжнародного співробітництва Національної поліції Іспанії.



Переглядів: 517
Поширень: 0

Останні новини