Як уникнути обману під час пошуку роботи: нова шахрайська схема

Шахраї постійно розробляють нові стратегії обману, щоб здобути гроші від людей. Наразі мова йде про потенційно небезпечних фальшивих роботодавців, яких можна зустріти під час пошуку роботи. Про це попереджає РБК-Україна.

Через складну ситуацію на ринку IT, багато громадян були вимушені перейти на дистанційну роботу через високу конкуренцію в цій галузі. Проте, шахраї вирішили використати цю ситуацію на свою користь.

Деталі схеми

Вони розробили хитру схему, створивши фіктивну компанію під назвою "Skinnet Web agency". Спочатку рекрутери пропонують кандидатам виконати тестове завдання, а потім запрошують їх на співбесіду. Проте на останньому етапі рекрутери вказують, що співбесіда скасовується через хворобу керівника компанії.

Після цього рекрутери стверджують, що кандидат добре справився з тестовим завданням і пропонують договір, який містить багато вигідних умов, включаючи зарплату на рівні, яку бажає кандидат. Однак вони також стверджують, що кандидат повинен сплатити страховий внесок за отримання потужного ноутбука.

Неприпустимо відправляти гроші, оскільки немає жодних підтверджень щодо існування такої компанії ані в інтернеті, ані за вказаною адресою. Це може призвести до серйозних фінансових втрат.

Як забезпечити свою безпеку

Щоб зменшити ризик стати жертвою обману під час пошуку роботи, слід дотримуватися таких рекомендацій:

Не переказуйте гроші за працевлаштування. Проводьте детальний пошук інформації про компанію в інтернеті, відвідайте їх веб-сайт і прочитайте відгуки. Не надавайте особистих даних та номерів банківських карт невідомим особам. Уникайте реєстрації та верифікації на невідомих сайтах. Пильнуйте за адресою сайту компанії та іменем користувача на соціальних мережах під час обговорення робочих питань. Уважно аналізуйте вакансії та поведінку рекрутерів; якщо щось викликає підозру чи сумніви, дійте обережно.

Важливо пам'ятати, що чесні роботодавці надають відкриту та достатню інформацію про себе. Підозрілі пропозиції, що обіцяють високу зарплату без відповідних знань і досвіду, часто є ознакою можливого обману.



Переглядів: 756
Поширень: 0

Останні новини