В Україні АЕС готові до зими на 70%, а ТЕС - лише на 30%

Українські атомні електростанції (АЕС) готові до зими на 70%, електромережі - на 98%, а теплові електростанції (ТЕС) - на близько 30%.

Про це пише Економічна правда, посилаючись на слова радниці міністра енергетики Олени Зеркаль, які вона сказала в ефірі Business Breakfast від Forbes.

За її словами, йдеться про виконання планових ремонтів.

Радниця міністра підкреслила, що варто прискоритись із відновленням об'єктів генерації, бо інакші країна не зможе пройти зиму без відключень енергії.

"План відновлення генерації наразі виконано на одну третину", - підкреслила Зеркаль.

Вона додала, що наразі вдалося відремонтувати пошкоджені трансформатори та привезти автотрансформатори з-закордону.

"Проте, поки ще не почалось будівництво захисних споруд від атаки дронів. Агентство з відновлення брались будувати великі саркофаги, проте там також все ще на початковому етапі.

У нас є 45 днів. В уряду, у фахівців, у регулятора є всі можливості та інструменти всі ризики нівелювати. А зима покаже, хто і де "налажав", - резюмувала Зеркаль.

Раніше голова Міненерго Герман Галущенко говорив, що Україна готується пройти зиму без відключення світла і для цього є необхідні ресурси. Але, за його словами, такий сценарій можливий у разі відсутності російських ударів по енергосистемі.



Переглядів: 629
Поширень: 0

Останні новини