Останні вихідні літа разом з благодійним мистецький вікендом «Ticket to the SUN 2023»

Протягом трьох днів, з 25 по 27 серпня, місто Вінниця огорнуло себе атмосферою благодійного мистецького вікенду під назвою "Ticket to the SUN". В цьому році захід набув особливого відтінку завдяки цікавим лекціям, присвяченим екологічним питанням. Нововведенням стала незвичайна локація для заходу - сцена, розташована в мальовничому Сабарівському лісі.

На звичній території колишнього санаторію імені Коцюбинського, що розташований на Старому місті Вінниці, вже вдруге відбувся захід "Ticket to the SUN". Підтримку цьому заходові надала Вінницька міська рада,  в рамках реалізації заходів Стратегії культури Вінницької МТГ через програму #EU4Culture, яку впроваджує Ґете-інститут.

Серед природних декорацій сонячних галявин, високих дерев і яблуневого саду, було проведено розмаїття заходів. Один із центрів уваги – алея майстрів, де як для дорослих, так і для малечі, відкрилися можливості творчого виразу: від ліплення з глини до створення картин, розфарбовування екоторб, а також майстер-класу з виготовлення пінхол-камери і виведення з неї негайної фотографії.

Подалі від основної музичної сцени, на великій галявині, було організовано низку додаткових зон для розваг. Тут з'явився фудкорт зі смачною їжею, ігрова площадка, а також комфортабельна лаунж-зона для відпочинку. Гості мали можливість зіграти у фрізбі або в дерев'яні ігри, влаштувати собі перепочинок у гамаку, відслухати поезію, взяти участь у акторському тренінгу та відвідати церемонію чаювання – це лише частина з різноманітних можливостей.

Також тут діяла благодійна барахолка, прибуток з якої організатори передадуть волонтерському осередку Medicine for Ukraine – на потреби тактичної медицини для воїнів на передовій. Туди ж спрямують частину коштів з квитків на вечірню музичну програму, яка тривала у суботу та неділю (для військовослужбовців вхід був вільний).

Три дні, п’ять локацій і понад пів сотні заходів. Організатори назвали цю подію вікендом натхнення, сонця, теплих зустрічей, обіймів та єднання. Водночас велика частина цьогорічної програми була присвячена освітній тематиці. На екологічних лекціях експерти розповідали про ресайклінг, малі річки, “Зелений курс” Вінниці тощо. Крім цього, відбувся воркшоп на тему сортування сміття та акція з прибирання ставків на території. А арборист (фахівець з обслуговування та догляду за деревами) показав, як буквально за декілька секунд, за допомогою спеціального спорядження, можна піднятися до крони дерева.

Як розповіла співорганізаторка «Ticket to the SUN» Олександра Венславовська, серія лекцій відбулась у рамках стратегії Зеленого курсу Вінницької громади та за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

«Я особисто складала програму і дуже захопилася питанням екології на території колишнього санаторію Коцюбинського. Хотіли б з цією темою працювати й надалі, поєднуючи заходи “культура-екологія” (таке просвітництво для людей, щоб ставати більш свідомими). І саме на цій території, можливо, спільно з профільними департаментами міської ради розробляти пілотні проєкти. Тому зараз це абсолютно зелена територія, яка потребує переосмислення без закатування в бетон чи асфальт. Ми взагалі мріємо тут про лендарт парк, якого немає ніде в Україні. Тому наступного року, гадаю, ми будемо більш комплексно працювати разом з департаментом маркетингу міста та туризму над концепцією цієї території», – поділилась Олександра Венславовська.

Щодо музичної програми, то великим відкриттям стала імпровізована сцена в Сабарівському лісі. Там під спів пташок й у світлі лампочок та сонячного проміння, що пробивалось крізь гілля високих дерев, виступили гурт Raga Яга і харківський електронний музикант Eteris. А на головній сцені «Ticket to the SUN 2023» виступили діджей Дмитро Хоменко, Dobrosii, SOVYK band, Chubareene, «Зарисовка», Yevhenii Dubovyk Quartet, “Очеретяний кіт”, «Пиріг і Батіг». На завершення мистецького вікенду вперше у Вінниці виступив київський фолк-гурт «Zgarda».



Переглядів: 675
Поширень: 0

Останні новини