42% українців виступили проти легалізації одностатевих шлюбів

До Дня Незалежності України соціологічна група "Рейтинг" провела опитування щодо легалізації одностатевих шлюбів в Україні. 37% українців підтримують таку ініціативу, проти - виступили 42%, 33% з них – категорично проти. Ще 22% не визначилися з відповіддю.

Про це свідчать результати опитування.

Зазначається, що молодші респонденти більше, ніж старші, підтримують запровадження одностатевих шлюбів в Україні, а жінки проявляють більше толерантності до таких союзів.

Опитування було проведене методом CAWI (Computer Assisted Web Interviewing). Анонімне онлайн-інтерв’ю, проведене соціологічною групою "Рейтинг" на платформі Rating Online. Вибірка випадкова, респонденти отримували запрошення через месенджери та соціальні мережі. Структура масиву відображає структуру населення України станом на початок 2022 року (згідно актуальних даних Державної служби статистики України). Вибіркова сукупність складає 6050 респондентів, у т.ч.: 700 респондентів – внутрішньо переміщені особи (ВПО), які даний момент перебувають на території України; 750 респондентів – біженці з України, які наразі перебувають за кордоном. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 для усього масиву даних становить не більше 1,5%. Для підмасивів (ВПО та біженці): не більше 4%. Терміни проведення: 16-20 серпня 2023 року.



Переглядів: 597
Поширень: 0

Останні новини