У школах Вінницької громади реалізували учнівські проєкти на підтримку постраждалих від воєнних дій дітей та молоді

Протягом жовтня-листопада 2022 року в рамках ініціативи «Покоління непереможних: UA» учні загальноосвітніх закладів громади впроваджували спільні соціальні проєкти, спрямовані на забезпечення прав та інтересів постраждалих від воєнних дій дітей та учнівської молоді з-поміж вінничан та ВПО. За підсумками, заходи проєкту охопили понад 5700 учнів. Майже 900 із них – внутрішньо переміщені.

Так, ініціативні команди учнів за два місяці організували та провели для дітей та молоді майже 160 різноманітних заходів та активностей на психологічне розвантаження та налагодження комунікації між однолітками: відвідували цікаві заклади гостинності, музеї та театри міста, долучалися до арт-терапії, мистецького тімбілдінгу, майстер-класів та тренінгів, проводили спортивні змагання, турніри, інтелектуальні та рухливі ігри, куховарили, релаксували з казкотерапією та навіть спробували озвучити героїв улюблених мультфільмів.

До втілення учнівських ідей також долучилось чимало партнерів з-поміж громадських організацій, приватних підприємців, мистецьких діячів, психологів, волонтерів.

«Така активність дітей та молоді у взаємопідтримці та допомозі переконливо доводить, що нинішнє молоде покоління безперечно сильне та непереможне. Пишаємось нашими учнями, їхньою чуйністю та дружелюбністю», - зазначає директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

Всього до ініціативи доєднались 28 закладів загальної середньої освіти Вінницької громади. Так, в окремих закладах були реалізовані такі заходи:

КЗ «Вінницький ліцей №9»: реалізовано учнівський проєкт «Борщ годує Україну», в рамках якого учні, учителі, адміністрація, кухарі та гості закладу провели «Фестиваль борщу». Спільними зусиллями після тривалої підготовки зі збору продуктів, вивчення особливостей традиційної української кухні приготували смачну автентичну українську страву та пригостили усіх присутніх; КЗ «Вінницький ліцей №12»: в межах проєкту «Почути серцем кожного» провели майстер-клас із виготовлення свічки з вощини, а також розвантажувальні розваги – рухливі ігри, музикування, спортивні естафети, танці; КЗ «Вінницький ліцей №16»: в рамках шкільного соціального проєкту «Ліцей щасливих дітей» відбулася акція «Стежками рідного міста», учасники якої «мандрували стежками різних міст» - Вінницею, Харковом, Маріуполем, Донецьком, Херсоном тощо, розглядали світлини їх визначних місць, ділилися спогадами та враженнями, а також долучилися до майстер-класу із виготовлення оберегів для захисників; КЗ «Вінницький ліцей №26 ім. Героя України Д. Майбороди»: в межах ініціативи «Life goes on» провели квест «Пізнай місто, в якому проживаєш», в лабораторії танцю «Танцюй, драйвуй, живи!» грали в танцювальну командну гру «Сам собі кліпмейкер», а також плели браслети, складати роботів, розважались у спортивних естафетах; КЗ «Малокрушлинецький ліцей»: проєкт «Посій зернятко доброти, пожнеш любові ниву» завершився засіданням психологічної кав’ярні «Як подолати страхи» та добросусідськими посиденьками «Толерантність як основа людського буття».

Нагадаємо, проєкт «Покоління непереможних: UA» впроваджувався в рамках ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді: дбаємо, підтримуємо, перемагаємо!», що спрямований на забезпечення прав та інтересів дітей та молоді.



Переглядів: 771
Поширень: 0

Останні новини