Боротьба з домашнім насильством: Вінницькі поліцейські проведуть навчання для кожного взводу патрульних з відпрацювання алгоритму дій

9 серпня поліцейські сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Вінницького районного управління поліції та поліцейські Управління патрульної поліції провели спільну нараду. Мета цієї зустрічі — налагодити співпрацю управлінь за для безпеки жінок, дітей й чоловіків, які можуть стати жертвами домашнього насилля.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Зустріч відбулася у Вінницькому районному управлінні поліції де функціонує сектор протидії домашньому насильству, працівники якого пройшли спеціальну підготовку по роботі із потерпілими та кривдниками або схильними до такої поведінки особами.

Правоохоронці цілодобово реагують на повідомлення про протиправні дії та вживають усіх заходів аби припинити правопорушення, притягнути винуватих осіб до відповідальності та мінімізувати негативні наслідки для постраждалих. Вони мають не лише теоретичні знання, а й багатий практичний досвіт.

Результат наради - затвердили графік навчання. Поліцейські сектору протидії домашньому насильству проведуть навчання для кожного взводу патрульних з відпрацювання алгоритму дій під час опрацювання викликів по домашньому насильству: порядок оформлення тимчасового заборонного припису та форми оцінки ризиків вчинення домашнього насильства, порядок оформлення результатів відпрацювання повідомлень про факти вчинення домашнього насильства та інше.

Також тестили мобільний застосунок для жертв, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства, чи перебувають у групі ризику.

Застосунок функціонує і доступний для завантаження як у Play Market, так і в App Store.

Для отримання деталей щодо завантаження та роботи з додатком слід зателефонувати на гарячу лінію 116 123 або написати в особисті повідомлення на сторінку Розірви коло.

Поліцейські закликають повідомляти про факти домашнього насилля не лише потерпілих, але й тих, хто став свідком домашньої тиранії.


Переглядів: 1542
Поширень: 0

Останні новини