Що робити та куди піти у Вінниці постраждалим від домашнього насильства: контакти

Вінницький міський центр соціальних служб активно працює над протидією та запобіганням домашньому насильству у місті. На базі закладу працюють мобільні бригади із соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства. Вони екстренно реагують на виклики та з початку року виїздили вже 502 рази.

Також задля допомоги постраждалим у Вінниці працює відділ «Служба Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства». Це спеціалізована служба, яка працює за адресою: вул. Космонавтів 30, 3 поверх, кабінет 304. Там надається юридична, психологічна і соціальна підтримка.

Його керівник Максим Юрченко розповів, що профільний відділ надав допомогу 659 людям з січня 2024 року.

До обласного притулку для постраждалих від домашнього насильства направили 5 жінок та 3 дитини. 27 осіб скерували до місцевого центру з надання безоплатної правничої допомоги.

При Денному центрі соціальної психологічної допомоги також діють кризові кімнати. Туди приймають жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства. Кризові кімнати мають 17 ліжок. Постраждалі можуть перебувати у кризових кімнатах до 20 діб, за потреби – навіть більше. Після цього їм допомагають знайти доступне житло та працевлаштуватися. З початку року вони прихистили 17 жінок та 20 дітей.

З початком повномасштабного вторгнення росії на території громади за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України функціонують дві мобільні бригади, які орієнтовані на роботу з мешканцями громади та ВПО. Щоб звернутися по допомогу у Вінниці, телефонуйте за номерами: 050-258-56-43; 050-901-91-67.

«Вінницький міський центр соціальних служб надає комплексну допомогу постраждалим від домашнього насильства. Тож просимо кожного, хто стикнувся з такою бідою або став її свідком, звертатися до спеціалізованих служб. Також зверну увагу, що працюємо ми й з кривдниками, аби скорегувати їхню поведінку. Задля цього ми ухвалили “Програму для кривдників”, яка передбачає діагностичні заняття, індивідуальну та групову роботу. Працюють з кривдниками на засадах когнітивно-поведінкової терапії, щоб досягти довгострокових позитивних результатів через зміну переконань особистості, мотивів поведінки, розв’язання психосоціальних проблем», – зазначила директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Також у Вінницькому міському центрі соціальних служб нагадують, якщо ви стали свідком або зіткнулися з домашнім чи гендерно зумовленим насильством, звертайтеся:

• 102 – номер екстреного виклику поліції;

• 15-47 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;

• 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді;

• 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія із запобігання домашньому насильству;

• 0432 67 04 60 – Вінницький міський центр соціальних служб;

• 098 900 15 60 – Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства).

Джерело: ВМР



Переглядів: 283
Поширень: 0

Останні новини