"Укрзалізниця" змінила правила перевезення тварин залізницею: що тепер дозволено

Великі собаки від 45 см отримають більше прав та можливостей 

АТ "Укрзалізниця" змінює правила перевезення тварин, вносячи низку змін, які полегшать подорожі для ваших улюбленців. Компанія заявила, що в Міжнародний день собак хоче висловити свою любов до хвостатих пасажирів і підкреслила, що завжди рада бачити тварин на борту потягів.

Деталі

У нових правилах буде скасовано вимогу щодо "жорсткої конструкції" для переносок. Тепер можна буде використовувати сучасні рюкзаки для тварин з водонепроникним абсорбуючим дном. Маленькі тварини до 45 см у холці зможуть тимчасово перебувати без переноски, наприклад, для активності або сну на полиці купе.

Для великих собак (від 45 см у холці) дозволено проїзд у вагонах СВ і РІЦ (RIC) за умови викупу всіх місць у купе. В поїздах "Інтерсіті+" перевезення великих собак буде можливим за умови викупу всіх місць, розташованих єдиним блоком у ряду. Службові собаки представників Сил оборони зможуть безкоштовно подорожувати у всіх типах вагонів (за умови використання намордника і повідця).

"Укрзалізниця" також готова забезпечити альтернативні місця для пасажирів, які відчувають дискомфорт або мають алергію на тварин.

В компанії зазначили, що перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на громадське обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту.

Джерело: Телеграм- канал УЗ



Переглядів: 395
Поширень: 0

Останні новини