У Вінниці затвердили зміни до встановлення місцевих податків та зборів: що це означає

На черговій сесії депутати Вінницької міськради затвердили зміни до регуляторного акту «Про встановлення місцевих податків і зборів на території ВМТГ та затвердження Порядків їх справляння», які набудуть чинності з початком 2025 року. Необхідність цього, обумовлена введенням в дію нового національного Класифікатора будівель і споруд. При цьому розміри ставок залишилися практично без змін, зазначили у департаменті фінансів міської ради.

Цей документ розроблено у відповідності до Наказу Міністерства економіки України від 16 травня 2023 р. №3573 та Податкового кодексу України.

Необхідність викладення у новій редакції такого регуляторного акту викликана тим, що Державний класифікатор будівель та споруд, який діяв з 2000 року, і який був покладений в основу ставок податку на нерухоме майно, втратив свою чинність.

«Наразі маємо новий класифікатор, тож ставки податку на нерухоме майно потрібно привести у відповідність до нового класифікатора», – зазначила директорка департаменту фінансів Вінницької міської ради Антоніна Лесь. – «Решта податків – залишаються у старій редакції. Це і Єдиний податок, і податок на землю, і транспортний податки та туристичний збір. Зберігається й перелік пільг для юридичних та фізичних осіб, встановлених рішенням міської ради».

Користуючись нагодою, посадовиця подякувала всім, хто справно сплачує податки до бюджету Вінницької громади.

Затверджений регуляторний акт, вступить у дію з 1 січня нового року. Незабаром ознайомитись із ним можна буде на сайті Вінницької міської ради та у ЗМІ.

Джерело: ВМР



Переглядів: 592
Поширень: 0

Останні новини